Maak van je intercom een stem van veiligheid

EVA 5

De intercom is een apparaat dat veel gebruikt wordt in allerlei situaties waarin toegangscontrole van belang is. Het is een communicatiemiddel waarmee je op afstand kunt praten met mensen die voor een deur staan. Dit kan bijvoorbeeld bij een appartementencomplex, een kantoorpand of een parkeergarage zijn. De intercom is vaak gekoppeld aan een slagboom, die de toegang verleent na goedkeuring.

De functies van een intercom

De intercom heeft verschillende functies die bijdragen aan de veiligheid en het gemak van toegangscontrole. Ten eerste zorgt de intercom voor een directe communicatielijn tussen de bezoeker en de persoon die de toegang moet verlenen. Dit zorgt ervoor dat er geen ongeautoriseerde personen zomaar binnen kunnen komen.

Ten tweede kan de intercom vaak worden uitgerust met een videofunctie. Dit betekent dat je niet alleen kunt horen wie er voor de deur staat, maar ook kunt zien wie er staat. Dit verhoogt de veiligheid, omdat je kunt controleren of de persoon die voor de deur staat ook daadwerkelijk degene is die toegang mag krijgen.

De koppeling met een slagboom

Een intercom wordt vaak gekoppeld aan een slagboom. Nadat de bezoeker zich heeft gemeld via de intercom, kan de persoon die de toegang verleent beslissen of de slagboom geopend moet worden. Dit kan bijvoorbeeld door het indrukken van een knop op de intercom of via een afstandsbediening.

De slagboom zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot een terrein of een gebouw. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een pasje, een kentekenherkenningssysteem of een code. De combinatie van de intercom en de slagboom zorgt voor een effectieve toegangscontrole en verhoogt de veiligheid van een locatie.

Veiligheid en gemak

Door je intercom en slagboom op een goede manier te installeren en te gebruiken, maak je van je intercom een stem van veiligheid. Het zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot een locatie en dat ongewenste bezoekers worden geweerd. Daarnaast biedt het gemak, omdat bezoekers zich op een snelle en duidelijke manier kunnen melden. Op deze manier kun je de controle houden over wie er toegang heeft tot jouw terrein of gebouw.