Het gemak van een knopcilinder

knopcilinder

Een knop op een cilinderslot kan erg fraai staan en is ideaal voor een achterdeur. In deze blog zullen we heel kort uitleggen wat een knopcilinder is en hierna zullen we de voordelen beschrijven. Na het lezen ben ook jij overtuigd van de voordelen van een knopcilinder!

knopcilinder

Wat is een knopcilinder

Een knopcilinder is een type cilinderslot waarbij je aan de buitenkant van de deur zoals gewoonlijk een sleutelgat hebt maar aan de binnenzijde van de deur zit een draaiknop. Deze draaiknop kan je gebruiken om de deur open en dicht te draaien.

De voordelen van een knopcilinder

Een knopcilinder is niet meer of minder veilig dan een normaal cilinderslot, hier ligt het verschil dan ook niet. Een knopcilinder is dus niet bedoeld om inbrekers te weren. Maar een knopcilinder is voor de gebruiker bedoeld. Stel je eens voor dat er brand uitbreekt in je huis, hier wil je natuurlijk niet vanuit gaan maar het is altijd mogelijk. Op dit moment telt elke seconde, als je op dat moment geen sleutel in de deur zit kan het nog wel eens goed mis gaan. Helemaal voor ouderen of mensen die slecht te been zijn is een knopcilinder op dit soort moment echt een uitkomt.

Een knopcilinder maakt je huis dus weer een stukje veiliger, maar deze keer vanaf binnenuit!