Tips voor als je een knikarmscherm wilt kopen

knikarmscherm

Een knikarmscherm, ook bekend als zonnescherm, is de perfecte toevoeging aan elke tuin of terras. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar geeft ook comfort en verhoogt de esthetiek van je buitenruimte. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt bij de aanschaf van een knikarmscherm.

1. Kies de juiste grootte

Zorg dat je de grootte van het knikarmscherm afstemt op de ruimte die je wilt bedekken. Meet je terras of tuin nauwkeurig op om de juiste afmeting van het scherm te bepalen. Een te klein scherm biedt onvoldoende schaduw, terwijl een te groot scherm esthetisch minder aantrekkelijk kan zijn en meer kost.

2. Let op de kwaliteit van het doek

De kwaliteit van het doek is cruciaal voor hoe goed je knikarmscherm je beschermt tegen UV-straling en hoe lang het meegaat. Kies voor een doek met een hoge UV-beschermingsfactor en een materiaal dat weerbestendig is, zodat het niet snel verkleurt of slijt.

3. Kies voor gemak met een motor

Een manueel knikarmscherm is vaak goedkoper, maar een motor biedt meer gebruiksgemak. Met één druk op de knop open of sluit je het scherm zonder fysieke inspanning. Bovendien kan een motor met sensoren automatisch het scherm in- en uitrollen op basis van het weer.

4. Controleer de sterkte en duurzaamheid

Knikarmschermen moeten bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Controleer de sterkte en de duurzaamheid van het frame en de armen. Aluminium frames bijvoorbeeld, zijn licht, roestvrij en toch sterk. Vraag naar de windklasse van het scherm en zorg dat deze overeenkomt met de gemiddelde weersomstandigheden in je regio.

5. Vergelijk garantie en service

Kijk niet alleen naar de prijs van het knikarmscherm zelf, maar overweeg ook de garantie en service. Goede garantievoorwaarden en toegankelijke klantenservice kunnen veel uitmaken, mocht je scherm onverhoopt defect raken of als je ondersteuning nodig hebt bij de installatie of het onderhoud.

Conclusie

Een knikarmscherm is een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Met deze tips zorg je ervoor dat je een scherm kiest dat past bij jouw behoeften en omstandigheden. Neem de tijd om je opties te vergelijken en aarzel niet om specialistisch advies in te winnen bij je aankoop.

Ben je klaar om te genieten van je eigen schaduwrijke plekje in de tuin of op het terras? Met deze voorbereiding ben je al een heel eind op weg naar het vinden van het perfecte knikarmscherm.

Bron: rainbow collection

knikarmscherm