Decoratief en winterhard

Taxus haag

Als jij op zoek bent naar een haag die ook nog winterhard is dan is de taxus haag zeker iets voor jou. Dit is een haag die groen blijft en dus ook tijdens de winterperiode. Door een taxushaag aan te schaffen creëer je rust in je tuin. Wist je dat deze haag een lange levensduur heeft? Zo kan je lang genieten van de haag in je tuin. De taxus is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Een met bessen en een zonder. Let op dat deze bessen giftig zijn voor mens en dier, dus let hierop bij aanschaf van een variant met bessen.

Taxus haag

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende soorten beschikbaar. Zo staat de Taxus Media Hillii bekend om zijn olijfgroene takken en bladeren. Het mooie van deze plant is dat je het gehele jaar door zijn mooie groene kleur behoudt. Daarnaast hoeft deze plant maar een keer per jaar gesnoeid te worden. Mocht het voorkomen dat je per ongeluk de plant te kort hebben gesnoeid dan hoef je je geen zorgen te maken. Omdat de plant snel groeit, krijgt deze vrij snel zijn vorm weer terug. Als je wilt gaan snoeien is het advies om dit in mei te doen of richting de herfstperiode.

Met de taxushaag kan je privacy in je tuin creëren. Nadat je de haag hebt gepland vergeet deze niet voldoende water te geven want ondanks dat het weinig onderhoud nodig heeft, heeft het zeker water nodig.