Het Gardameer: garantie voor een geslaagde vakantie

Gardameer

In Europa zijn er diverse plekken die simpelweg voor alle soorten toeristen geschikt zijn. Een van die plekken is het in het noorden van Italië gelegen Gardameer. Dit meer ligt op een prachtige wijze omgeven door stranden, baaien, rotsen, heuvels en bergen. Natuurliefhebbers kunnen hier dan ook volop wandelen, fietsen, klimmen en varen. In de vele kleine en grotere plaatsen die aan het meer liggen valt echter ook het nodige te zien. Ondertussen kunnen zeker in het hoogseizoen strandgangers hun harten ophalen aan het Gardameer. Hieronder lees je welke steden, dorpen en stranden extra aandacht verdienen.

Gardameer

Steden en dorpen

Aan de zuidkant van het meer is bij Nederlanders vooral het plaatsje Lazise erg geliefd. Lazise is een charmant stadje waarvan de middeleeuwse stadsmuur nog behoorlijk intact is In de smalle straatjes en op de sympathieke pleinen heerst altijd een prettige sfeer. Dergelijke pleinen en straatjes vind je ook in Sirmione en Peschiera del Garda, die ook aan de zuidkant liggen. Aan de noordzijde zijn vooral de plaatsen Limone sul Garda en Malcésine echte aanraders. Ook het bergachtig gelegen Riva del Garda is de moeite van een bezoekje zeker waard.

Stranden

Wat betreft stranden biedt het Gardameer vooral kiezelstranden. Echter zijn er ook een paar uitstekende zandstranden aangelegd. Hiervan zijn Lido Azzurro en Lido degli Ulivi de meest bekende. Wie denkt dat de kiezelstranden aan het meer niet de moeite waard zijn, die heeft het overigens mis. Wat te denken van bijvoorbeeld La Baia del Vento, een op een fraaie manier ingesloten baai waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt. Dergelijke goed verborgen pareltjes van kiezelstranden zijn er wel meer langs dit meer. Enkele andere kiezelstranden zijn overigens vergezeld door een fijne ligweide van gras, zodat het toch aangenaam wordt voor strandliefhebbers om er te zonnen.