Hier moet je op letten bij het aankopen van bamboe lamellen

Bij Poweredblinds.nl zijn er verschillende soorten lamellen te koop. Waaronder bamboe lamellen. Die zijn tegenwoordig erg populair en geven een mooie toevoeging en ambiance aan een kamer. Bamboe lamellen zijn erg warm en sfeervol. Doordat je de lichtinval in de kamer kunt regeluren kun je de kamer een zachtere sfeer geven door wat minder licht en de warme kleur van de bamboe lamellen. Naast de warme sfeer heeft de bamboe lamel het voordeel dat ze een stuk lichter zijn dan hout en een mooi dun en strak karakter hebben. Dit geeft ook een zeer luxe uitstraling. Daarom zie je het steeds meer terug in interieurtrends.

Op maat laten maken

Wat wel het beste is om te doen bij de aankoop van bamboe lamellen is om ze op maat te laten maken. Met stoffen gordijnen kun je de gordijnen nog een keer zelf innemen of net iets te groot halen maar bij bamboe lamellen wordt dit lastig. Als de lamellen te groot zijn voor het raam valt het ook over het hele raamkozijn heen en valt het erg op dat ze te groot zijn. Wanneer je te kleine lamellen hebt voor je raam wordt de werking een stuk minder. Dan heb je grotere kieren aan de zijkant waardoor er daardoor veel licht naar binnen kan komen. Zeker als je een verduisterende werking wilt met de lamellen is dit niet handig.

Voor alle kamers, behalve de badkamer

De bamboe lamellen zijn in principe geschikt voor iedere kamers. Behalve als je de lamellen wilt ophangen in de badkamer of een andere vochtige kamer. De bamboe lamellen kunnen namelijk niet goed tegen vocht. Wanneer de lamellen te lang en te veel worden blootgesteld aan vocht in een kamer gaan ze vervormen. Dit is erg zonde van het product en de aankoop. Wanneer je van plan bent om lamellen te nemen in de badkamer kun je beter kiezen voor aluminium jaloezieën. Zo behoud je de kwaliteit van je interieur en de raambekleding.