Meer bescherming voor de kinderen

valdemping kunstgras

Kinderen kunnen op een grasveld van kunstgras lekker spelen, wanneer zij vallen is de ondergrond niet hard. Toch wanneer je speeltoestellen in de tuin hebt staan waar kinderen vanaf kunnen vallen, is het aan te raden om valdemping kunstgras te gebruiken. Vallen kinderen van de speeltoestellen afvallen, vallen zij zacht op de speciale platen die onder het kunstgras veld liggen. Rondom het speelapparaat kun je de platen laten leggen, zodat de kinderen veilig kunnen spelen.

valdemping kunstgras

Veilig spelen voor kinderen

Rondom een trampoline is het ook verstandig om valdemping kunstgras aan te laten leggen, het hoeft niet door de hele tuin te gebeuren maar wel rond een trampoline of de speelapparaten. Vaak denken mensen dat het door de hele tuin moet liggen, maar dit is permanent niet waar. De platen die worden gebruikt bij grasengroenkunstgras.nl zijn vervaardigt van gerycled kunststof. Juist om een klap op te vangen zijn de platen voor bedoeld, het materiaal zorgt ervoor dat de val wordt gebroken. Bij openbare speelveldjes is het zelfs verplicht gesteld om de platen toe te passen.

Je kunt het plaatsen waar je wilt

Eigenlijk kun je valdemping kunstgras overal in je tuin toepassen, heb je echter een tuin die echt alleen voor de sier is zonder speeltoestellen dan heeft het weinig zin de platen aan te brengen. Van oorsprong worden de platen al gebruikt, op plaatsen waar iemand veel kan vallen. Vaak kom je dan uit bij klimrekken, speeltoestellen of een trampoline. Bijkomend voordeel is ook dat het water veel beter wegloopt na het aanbrengen van de platen, naar gelang de eigen afmetingen zijn er verschillende mogelijkheden.