De voordelen van een oorfauteuil: extra comfort en een betere lichaamshouding

klassieke meubels 2

Het hebben van een goede lichaamshouding is een belangrijk onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven en een wingchair kan daarbij helpen. Jouw levensstijl is namelijk essentieel om zo gezond mogelijk te blijven en ook bevordert het je balans tussen werk en privé. Helaas is het soms lastig als je fulltime werkt om ook op je werk een goede lichaamshouding te behouden als je zit. Misschien heb je daar geen goede stoel of zit je te lang achter elkaar. Hieronder volgen een aantal voordelen als je een fauteuil aanschaft, dus lees gauw verder!

Goed voor je rug

Oorfauteuils zijn goed voor je rug. Een vaak gehoorde klacht van het vele zitten op verkeerde stoelen of het vele zitten achter elkaar is dat je vaak last krijgt van je rug. Dit komt vaker voor naarmate je ouder wordt, maar is ook zeker nog een probleem als je wat jonger bent. Dit toont ook meteen de ernst van het probleem aan. Dan is het hebben van een fauteuil die wel op je lichaamshouding let natuurlijk geen luxe meer! Je rug komt in een fauteuil niet in een geforceerde houding maar juist in een natuurlijke houding. Zo belast je je rug niet en heb je daarna minder last van spierpijn of zelfs wat ergere pijn.

Comfortabel

Daarnaast is een fauteuil ook een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld stoelen die je op kantoor wilt hebben of tijdens je studie op de hogeschool of universiteit. Natuurlijk is een fauteuil iets wat niet mag ontbreken in jouw thuis, maar daarnaast is het sowieso belangrijk om niet te lang achter elkaar te zitten. Je kunt het afwisselen met eventjes uitrusten op je fauteuil en dan even een paar minuten staan of een stukje lopen. Dit is namelijk gezonder en bevordert je gezondheid! Kortom, genoeg redenen om een fauteuil aan te schaffen in jouw nieuwe huis of je thuis in jouw favoriete kleur en stijl!