Een zit sta bureau, waarom?

bureaustoel kopen

Waarom kiezen mensen voor een zit sta bureau? Het is bekend dat mensen die in hun werk veel zitten diverse lichamelijke klachten ontwikkelen. Pijn in de rug, nek en schouders, zijn een vast begrip en zeker geen incident. Steeds vaker zoeken mensen voor een oplossing. De een loopt een rondje, de ander heeft software geïnstalleerd die bewegen verplicht maakt en zo zijn er nog vele andere manieren. Maar steeds meer mensen kiezen er voor om een deel van hun werk staand te doen voor een deel van de dag. Maar hoe kun je als werkgever jouw personeel tegemoet komen?  

Wat is het voordeel voor de werkgever?

Een zit sta bureau kan daarbij veel voor jou en jouw personeel betekenen. Een zit sta bureau die elektrisch te vertellen is, geeft een snelle en flexibele oplossing die productiviteit ten goede komt. Medewerkers hoeven niet op zoek te gaan naar een alternatieve werkplek op diverse momenten van de werkdag. Dit is contraproductief en werkt ook vaak belemmerend. Want ben je net lekker bezig en dan moet er weer verhuisd worden. Dat wordt dan vaak uitgesteld, net als de software waar we het eerder over hadden. Met als gevolg dat mensen in een vervelende houding blijven zitten en nog steeds klachten ontwikkelen.

Gaat het echt gebruikt worden?

Met een zit sta bureau of een zit sta bureau onderstel kunnen mensen snel van houding veranderen zonder dat dat lang duurt of veel inspanning vereist. Door de toegankelijkheid zal er veel meer gebruik van worden gemaakt en zal het ook veel beter geaccepteerd worden door collega’s, want de ander loopt er niet de kantjes vanaf door steeds een verhuizing op touw te zetten. Mensen die liever zitten, blijven zitten, mensen die liever staan, gaan staan. Veel eenvoudiger wordt het niet. En de klachten? Die verdwijnen al snel doordat je steeds je houding verandert ipv vast zit in één houding.