Tips voor de aanschaf van een nieuwe radiator

Shot of a relaxed young woman writing a diary at cozy home

Als u besluit een nieuwe radiator te kopen, zijn er altijd een paar punten waar u rekening mee dient te houden. Wij zetten hieronder een aantal punten op een rijtje, die u kunnen helpen bij uw afweging.

Moderne of tijdloze uitstraling?

Het eerste waar u naar kijkt is of de radiator goed bij uw interieur past. Als u bijvoorbeeld wilt dat de radiator niet opvalt, dan kunt u het beste kiezen voor een radiator met een geribbelde voorzijde. Deze heeft een tijdloze uitstraling. Als u uw radiator echt wilt laten opvallen in uw interieur, dan is een vlakke radiator vaak beter. Deze modellen passen beter binnen een modern interieur. Voor alle modellen kunt u een kijkje nemen bij radiatoren discounter.

Hieronder hebben we een aantal radiatoren voor u op een rij gezet:

  • Horizontaal geribbelde voorzijde
  • Horizontaal vlakke voorzijde
  • Verticaal vlakke voorzijde
  • Verticaal geribbelde voorzijde

Voldoende vermogen

Helaas komt het regelmatig nog voor dat mensen een goedkope radiator aanschaffen, maar dat deze uiteindelijk te weinig vermogen heeft om de ruimte te verwarmen. De keuze voor de meest goedkope radiator, is dus niet altijd even handig.

Het is dus van belang dat u eerst het benodigde vermogen bepaalt. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een capaciteitsberekening. De volgende stap is een radiator kiezen met voldoende vermogen, en die past bij uw wensen.

Het type radiator is hierbij ook van belang. Een hoger type radiator van dezelfde afmeting levert namelijk een hoger vermogen.

Verticale of horizontale radiator?

Een verticale radiator is een goede optie als u in de breedte weinig ruimte heeft om een radiator te plaatsen. Als u bijvoorbeeld onder uw raam voldoende ruimte heeft, dan is het verstandig om daar een horizontale radiator te plaatsen. Onder uw raam kan namelijk de meeste warmtespreiding gelijkmatig door het huis heen gaan.

Een verticale handdoekradiator wordt vaak gekozen voor badkamer. Deze radiatoren zijn vochtbestendig, waardoor de radiator niet gaat roesten. Ook zijn er veel verschillende mooie modellen op de markt. (Zie afbeelding)

white towel on white metal rack

(Bron: radiatorendiscounter.nl)