Prachtige manier van opbergen met een authentieke look

U bent mogelijk op zoek naar een manier om spulletjes op te bergen. Denk aan dekens die u niet gebruikt in het huidige seizoen, speelgoed van de kinderen of wellicht bent u op zoek naar een mooie opbergplek voor de tuinkussens. Neem dan eens een kijkje tussen een dekenkist hout. Deze prachtige houten kisten zijn authentiek en passen in vrijwel in ieder interieur. Een dekenkist hout is namelijk niet alleen gemaakt om spulletjes in op te bergen, maar is ook gemaakt als decoratief object. In dit artikel wordt u meegenomen in wat een dekenkist nou precies is en hoe u deze in uw eigen interieur in kunt zetten.

Wat is precies een dekenkist?

Een dekenkist is al een oud fenomeen. Deze houten opbergmogelijkheden werden namelijk al bijvoorbeeld in de middeleeuwen gebruikt. Waar wij tegenwoordig eenvoudig onze slaapkamer een graadje warmer of kouder maken, was dat destijds een stuk lastiger. Er kon een open haard worden aangestoken, maar deze bleef natuurlijk niet de hele nacht branden. Daarom werden er tijdens koude nachten extra dekens gebruikt om warm te blijven. Dit waren erg grote, dikke dekens. Tijdens warmere nachten moesten deze worden opgeborgen. Omdat deze dekens relatief groot en lomp waren, namen ze veel ruimte in.

Opbergmogelijkheden

Natuurlijk hadden mensen in het verleden, zoals we weten, geen centrale verwarming – geen elektrische kachels om op te warmen. Vaak werd een houtkachel of open haard gebruikt om de ruimte te verwarmen. Deze verlopen echter als het hout opbrandt. Hierdoor kan het midden in de nacht weer behoorlijk koud worden terwijl je slaapt. Op de bedden lagen dikke dekens om de mensen warm te houden. In de zomer werden deze dekens buiten gebruik gesteld. Het was een vrij dikke deken, dus het nam nogal wat ruimte in beslag. Om ze op te bergen werd een speciale doos gebruikt: een doos in het plafond. Hier past o.a. de deken zonder opgegeten te worden door ratten.