De werking van diverse soorten spiegelverwarming

voordeligste infrarood spiegelverwarming

In veel hotels kom je het al tegen en ook meer en meer huishoudens maken er gebruik van: spiegelverwarming. Maar wat is dit nu precies? Hoe werkt het en welke soorten zijn er? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.

De soorten spiegelverwaming

Als het gaat om spiegelverwarming, dan ontstaat hier nog wel eens wat verwarring over. Is het nu echt mogelijk om je badkamer via je spiegel te verwarmen? Om antwoord te geven op die vraag, lichten we hieronder de verschillende soorten spiegelverwarming toe.

voordeligste infrarood spiegelverwarming

Anti-condens spiegelverwaming

Het is mogelijk om verwarmingselementen achter je spiegel te plakken in de vorm van een matje. Deze sluit je vervolgens aan op een lichtschakelaar. Spiegelverwarming in deze vorm is niet bedoeld als alternatief om je hele badkamer te verwarmen. Hiervoor zijn de elementen niet krachtig genoeg.

Infrarood spiegelverwarming

Zoek je wel spiegelverwarming die zowel anti-condens is als een behaaglijk gevoel geeft in de badkamer? Dan moet je gaan voor infrarood spiegelverwarming. Je maakt dan gebruik van een spiegelpaneel dat werkt via infrarood straling. De prijs hiervan ligt wel iets hoger, dus je doet er goed aan om te zoeken naar de voordeligste infrarood spiegelverwarming.

Hoe werkt het?

In geval van anti-condens spiegelverwarming wordt het verwarmingselement aangesloten op een lichtpunt. Zo kun je de spiegelverwarming eenvoudig aan- en uitzetten. Zodra je de verwarming inschakelt, zal het element verwarmd worden. Dit voorkomt zodoende dat er condens kan optreden. Wel geldt dit enkel voor de plek ter grootte van de mat.

Gaat je voorkeur uit naar infrarood spiegelverwarming, dan werkt deze op een manier, waarbij niet de lucht en dus de ruimte zelf verwarmt wordt, maar de straling eigenlijk enkel warm aanvoelt op objecten en personen. De straling is echter wel gericht, dus voor een hele warme badkamer is enkel een spiegelpaneel onvoldoende en zul je nog panelen op wand of plafond moeten plaatsen.

Kijk en vergelijk

Waar je voorkeur naar uit gaat, zal onder meer afhankelijk zijn van je budget. Online kun je de verschillende aanbieders goed vergelijken en zodoende gaan voor de voordeligste infrarood spiegelverwarming of een matje dat je simpelweg achter je spiegel kunt plakken. Condens is met beide in ieder geval verleden tijd!