Hoe ziet een goed kantoor ontwerp eruit?

Interieur 3

Een goed kantoor ontwerp speelt een hele grote rol in het functioneren van het kantoor. Het zorgt er namelijk voor dat iedereen op kantoor een fijne dag ervaart. Er is vaak een bepaald beeld over hoe kantoren eruit zien. Men denkt meteen aan donkere en saaie ruimtes. Dat hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Een kantoor kun je zowel op een praktische als stijlvolle manier inrichten. Uit eerder onderzoek blijkt dan ook dat de inrichting van een kantoor een goede investering is. Het blijkt dat dit de productiviteit doet toenemen, dat werknemers plezier ervaren en dat het over het algemeen stress verminderd.

Het maken van een aantal overwegingen

Bij een goed kantoor ontwerp moet je wel een aantal overwegingen maken. Voor een goed kantoor ontwerp is flexibiliteit erg belangrijk. Hierbij is het aan te raden om creativiteit te stimuleren door gebruik te maken van grote open ruimtes. Zo heeft niemand het gevoel dat hij/ zij er alleen voor staat. Dit stimuleert bovendien de sociale interactie tussen collega’s. Gezelligheid zorgt er immers voor dat werknemers gemotiveerd raken om aan het werk te gaan. Verder is het van belang dat er rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van de werknemers. Iedereen heeft een eigen werkwijze die voor hen effectief is. Het is belangrijk om dit te stimuleren.

Dit kan niet missen bij een goed kantoor ontwerp

Bij een kantoor is het belangrijk dat er voldoende daglicht binnenkomt. Het hebben van kunstmatige verlichting in een ruimte werkt zeker niet hetzelfde als natuurlijk licht. Uit eerder onderzoek blijkt bijvoorbeeld ook dat kantoren waarbij voldoende daglicht binnenkomt, werknemers minder vaak ziek zijn. Dit resulteert tevens in gemotiveerde en ontspannende werknemers. Natuurlijke ventilatie kan ook een rol spelen in de productiviteit van werknemers. Frisse lucht is iets wat onmisbaar is. Dit kan eigenlijk niet ontbreken op kantoor. Verder is het goed gebruiken van verschillende kleuren van belang. Het is goedkope manier om een kantoor te transformeren.