Planten op je werkplek

De omgeving waarin je werkt is belangrijk. Mensen denken beter en blijven gezonder wanneer ze tijd doorbrengen en zich verbonden voelen met de natuur. Planten zijn nodig voor onze gezondheid, welzijn en ons presteren. Kantoorplanten, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, verbeteren de productiviteit en de werktevredenheid, verlagen stress en verminderen ziekteverzuim. Kantoorplanten zijn dus altijd een goed idee!

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een keuze moet maken over de juiste kantoorplanten is het belangrijk rekening te houden met de omgeving waarin je de planten gaat zetten. Voordat je je nieuwe kantoorplanten gaat aanschaffen, helpt het om je een aantal dingen af te vragen, zoals:

Welke plant werkt voor jouw kantoor? Hoe groot is de ruimte? Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Hoeveel natuurlijk daglicht krijgt je werkruimte? Welke temperatuur heeft de ruimte? Ben je opzoek naar grote of kleinere planten om je werkruimte mee te vullen?

Denk na over de vragen voordat je nieuwe kantoorplanten gaat aanschaffen zodat je nieuwe planten goed passen bij de context waarin je ze gaat plaatsen.

Kantoorplanten die makkelijk te verzorgen zijn, zijn waarschijnlijk de grootste must-have voor de meeste mensen. Dit is voornamelijk belangrijk als je niet op een vaste werkplek werkt of de helft van de tijd thuiswerkt. Je wilt je niet voortdurende zorgen maken om de zorg voor je nieuwste kantoor aanwinsten. Een aantal mooie groene kantoorplanten die niet veel water en aandacht nodig hebben en die vele weken en maanden mooi blijven, zijn een goede keus.

Makkelijk te verzorgen kantoorplanten

De Sanseveria is zonder twijfel een overlever in de plantenwereld. Zij zijn zo goed als onverwoestbaar! In tegenstelling tot de meeste planten doet deze schoonheid het goed op goed verlichte plekken en op plekken die donkerder zijn. Ze overleven zelfs in hete, koele en droge omstandigheden.

Succulenten zijn ook altijd een goede keus voor je werkplek. Ook deze planten zijn bijna onverwoestbaar en makkelijk te verzorgen. Zet de succulent in een opvallende pot op je bureau en deze plant steelt gegarandeerd de show op je werkplek.